Varasema info järgi omandab Norra suurimale automüügifirmale MøllerGruppen kuuluv Møller Auto Baltic AS kõik Saksa Auto aktsiad, mis seni kuulusid valdusettevõttele AS Eesti Talleks, teatas BNS.

Pooled pole soostunud tehingu maksumust avalikustama

Lisaks Volkswageni jaemüügile hõlmab tehing Škoda müügivõrku Pärnus, Jõhvis ja Viljandis.

Møller Auto Baltic omandab pärast tehingut valitseva mõju Saksa Autos ja selle tütarettevõtetes.Tartus asuvast Volkswageni jaemüüjast AS-ist Aasta Auto Pluss omandab Møller Auto Baltic 50 protsenti.

1997. aastal asutatud Saksa Auto tegeleb peamiselt Volkswageni sõidukite jaemüügiga, samuti autode varuosade ja tarvikute müügi ning autode hoolduse ja remondiga. Ettevõttel on viies Eesti linnas kuus esindust: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Viljandis. Saksa Auto grupi käive oli 2010. aastal 32 miljonit eurot ehk ligi 501 miljonit Eesti krooni ning grupis töötab 200 inimest.

MøllerGruppen on pereettevõte, mis tegeleb Volkswageni, Audi ja Škoda sõidukite impordi, jaemüügi, hoolduse ja finantseerimisega, samuti kinnistute arendamise ja haldamisega. Grupil on viies riigis kokku 3230 töötajat ning grupi käive oli 2010. aastal kaks miljardit eurot ehk ligi 31,3 miljardit Eesti krooni. Grupi tütarettevõte Auto Group Baltic on alates 2005. aastast Volkswageni importija kolmes Balti riigis.