"Selle tegevusega näitas ettevõtte tänane juht üles ennekõike lugupidamatust temale alluva ettevõtte 168 töötaja osas, kes möödunud aasta detsembris valisid ta enda usaldusisikuks. Samuti rikkus Tallink Hotellide juht usaldusisiku vallandamisega kollektiivlepingu läbirääkimiste head tava ja seaduses sätestatud põhimõtet, et läbirääkimiste delegatsiooni kuuluvate töötajate esindajatega ei ole lubatud töölepingut ilma teise poole nõusolekuta erakorraliselt ülesse öelda," märgitakse pöördumises.

Rõhutatakse, et Euroopa Liidu toimimise aluspõhimõtete hulgas on selged suunised sotsiaaldialoogi tugevdamisele tööandjate ja töötajate vahel, et tagada tõrgeteta ja tagasilöökideta majandusareng. Selles kontekstis lubab Eesti börsiettevõtte AS Tallink Grupp koosseisu kuuluv TLG Hotell OÜ kui üle 400 inimese tööandja endale risti vastupidist käitumist ja on pöördunud kaasaegsete töösuhete asemel tagasi sajanditagusesse aega.

"Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) volikogu taunib TLG Hotell OÜ juhtkonna ülalmainitud ning suure tõenäosusega ebaseaduslikku käitumist ning avaldab solidaarsust Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingule ning TLG Hotell OÜ töötajatele seoses võitlusega paremate töötingimuste eest."

EAKL ootab Eesti Tööandjate Keskliidu kui EAKLi partneri seisukohta töötajate valitud esindajate esindusõiguse, usaldusisiku vallandamise ja kollektiivse läbirääkimise hea tava osas.