Olukord, kus tööandja põhimõtteliselt ei täida kollektiivlepingut ja selle lisadega sätestatud kokkuleppeid, seab ohtu sotsiaaldialoogi Eestis, teatas Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) infoteenistus.

Seetõttu toetab EAKL Eesti Raudteelaste Ametiühingu nõudmisi, mis on suunatud AS Eesti Raudtee juhtkonnale sõlmitud kokkulepete täitmiseks. Samuti ootab EAKL kõigilt tööandjatelt ja nende organisatsioonidelt taoliste olukordade tekkimise vältimist tulevikus.

EAKL taunib ka Eesti valitsuse passiivsust tõhusa tööhõivepoliitika väljakujundamisel ning elluviimisel. Valitsus on EAKLi organisatsiooni- ja noortesekretär Sander Vaikma sõnul oma äriplaanis kirjutanud alla tuhandete töökohtade kaotamise plaanile, kuid ei ole suutnud luua süsteemi ega asunud täitma lepet töötajatele tööhõive tagamiseks ning nende täiend- ja ümberõppeks. EAKLi hinnangul on valitsus seadnud oma tegevuses esiplaanile poliitilised mängud, mõtlemata sealjuures Eesti töötajate toimetulekule.

EAKL nõuab kolmepoolse lepingu viivitamatut täitmist ning tööhõive tegevuskava täiustamist ja rahastamist, lähtudes ka maapiirkondade ja monofunktsionaalsete asulate elanike ja töötajate huvidest. Samuti nõuab EAKL erinevate tööhõiveprogrammide avalikkusele tutvustamist ja ellurakendamist.