„Ma ei oska öelda, kas see (Jüri Mõisa väide – toim.) vastab tõele või ta on täiesti vale, aga vähemalt mina ei ole midagi sellisest kokkuleppest või rahaliikumisest kuulnud,“ vastas Ammas Ärilehe küsimusele.

„Ma tõesti ei oska öelda, miks Jüri Mõis nii räägib. Kui mingi taoline rahaliikumine käis, siis käis see üle tollase Isamaaliidu peasekretäri ehk minu pea,“ lisas ta. „Mina mingitest sellistest liikumistest teadlik ei ole. Ei Tallinna Sadama ega ka ühegi teise riigifirmaga.“

Seega mingist niiöelda kümnise maksmisest Ammas midagi ei tea ja ei usu ka, et selline asi sai kuidagi võimalik olla. „Jah, ma arvan küll, et 15 aastat tagasi oli ühiskondlikku kontrolli erakondade rahastamise üle vähem kui praegu ja mängiti ka ebaausat mäng ning mingid rahad liikusid, nii et riigil maksud saamata jäid, aga mitte sellisel jõhkral viisil. Vähemalt mitte minu teada,“ selgitas Ammas.

Toonase Tallinna Sadama direktori Enn Sarapi vallandamise küsimust kommenteerides, millele Mõis oma intervjuus samuti viitab, möönis Ammas, et Sarap tõepoolest ei olnud väga populaarne isik.

„Ma kardan, et seal võis olla ka mingi vastuolu sellega seoses, et Sarap oli kogenud nõukogude aegne juht ja neid ei kiputud usaldama. Ma arvan, et see vastuseis võis ka sedapidi olla,“ meenutas Ammas. „ Ähmane mulje on, et Enn Sarapi nimi mingitest koosolekutest tõesti on läbi käinud.“