Andres Võrk toetab suuremat paindlikkust ja valikuvabadust pensionilemineku osas. Samuti peab ta mõistlikuks pensioni suuremat sõltuvust tööstaažist, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Samas märkis Võrk, et pensioniea järsk tõus erineb rahvastikuteadlaste prognoosidest, mis pakuvad tulevaseks pensionieaks 67 või 68 aastat.

"Ehkki oodatav eluiga on tõepoolest tõusnud meil viimastel aastatel - ilmselt jätkab ka tõusu edaspidi -, siis tegelikult, kui vaatame statistikat, me näeme, et tervena elatud eluaastad ehk see, kui kaua inimesed haigustevabalt ja puudevabalt elavad, ei ole tõusnud. Pigem on see viimastel aastatel hoopis langenud. Seega ei tähenda automaatselt pensioniea tõus seda, et inimesed oleksid ka suutelised kauem töötama," rääkis Võrk.

"Alternatiivne võimalus: võiks pensioniea siduda oodatava elueaga, et nii kuidas me näeme statistikas, kuidas oodatav eluiga tõuseb, nii me tõstame ka pensioniiga. Seda on tehtud paljudes riikides ja see on ka Eestis olnud päris palju arutlusel," lisas ta.