Kui mullu juunis pidas kaitsepolitsei mõjuvõimuga kauplemise kahtlusega kuni 48 tunniks kinni toonase sotsiaalministeeriumi reformierakondlasest nõuniku Tsahkna, selgus tema firmasid uurides, et viimased majandusaasta aruanded pärinesid 2006. aastast. Nüüdseks on Tsahkna esitanud kahe järgneva aasta aruanded ning varsti lubas ta esitada ka läinud aasta majanduskokkuvõtted. “Liiga palju asju on korraga käsil,” viitas ta ajanappusele, kirjutab Äripäev.

2008. aasta lõpu seisuga oli Tsahkna firmades kogunenud jaotamata kasumit kokku 4,8 miljonit krooni, millest 593 000 määras ta samal aastal endale dividendideks. Mehe firmadest oli edukaim tervishoiualastele konsultatsioonidele ning investeerimisele keskendunud OÜ Lavinor Baltic. Nii 2007. kui ka 2008. aastal teenis ettevõte puhaskasumit miljoni krooni ringis ning tunamullu määras Tsahkna sealt endale ka nimetatud dividendid.

Tsahkna on aastaid meditsiiniäris sees olnud, teadjad sosistavad ka mitmetest varjatud osalustest. On ka vihjatud, et kuigi Tsahkna oli ametinimetuse järgi sotsiaalministri nõunik, võis teda minister Maripuu ajal nimetada portfellita tervishoiuministriks, kes osales aktiivselt ministeeriumi juhtimises ning oli tervishoiusüsteemi puudutavate oluliste otsuste langetamise juures. Riigiprokuratuuri kinnitusel on Tsahkna kriminaalasjas lõplikud kahtlustused koostamisel ja need esitatakse esimesel võimalusel. Tsahkna sõnul ta uurimisest suurt midagi ei tea ning ka kahtlustust ei saa ta kommenteerida.