2004. aasta Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse aastakokkuvõtte järgi on Progressi litsentside osakaal Oracle 18,3% kõrval riigisektoris 66,3%. Kuna riik moodustab Eesti andmebaasiturust 30?40%, näitab see kogu turu lõikes olulist trendi.

Oracle tunnistab kaude, et riigiasutuste tellimustele konkureerides on nad Progressi müüjatega võrreldes halvemas seisus. Oracle'i müügidirektor Olle Tischler ei soostunud kommentaarideks, kuna polnud uuringu taustaga tutvunud.

Tähtsad kliendid

Eesti suurematest ettevõtetest kasutavad Progressi näiteks Air Cargo, Eesti Ühispank, Seesam Rahvusvaheline Kindlustus, Magnum Medical, RagnSells ja Eesti Maksekeskus. Mõned ettevõtted kasutavad Oracle?i ning Progressi tarkvara paralleelselt.

Progressi andmebaas on kasutajatele tuntud eelkõige töökindluse poolest. Euroopa juhtiva analüüsifirma Bloor andmete kohaselt on Progress oma valdkonnas madalaima halduskuluga andmebaasitarkvara.

?Progressi andmebaasid ei vaja reeglina erihäälestusi, süsteem käitub täiesti optimaalselt ka vaikimisi parameetritega. Samuti 4GL programmeerimiskeele lihtsuse tõttu on võimalik programmeerijate koolituste pealt kokku hoida,? arvab Progressi kasutaja, statistikaameti tarkvara arenduse talituse juhataja Anti Urm.

Peidus tarkvara

Progressi nõrkuseks peavad spetsialistid vähest panustamist turustusse. ?Üks põhjus on ka tõik, et Progressi müüakse ligi 70% valmistarkvarades, kust Progressi andmebaas otseselt välja ei paista. Seetõttu pole paljud lõppkasutajad üldse teadlikud, et nad Progressi andmebaasitarkvara kasutavad,? illustreerib olukorda Progressi müügijuht Rein Malsub Progressi edasimüüvast AS Andmevarast. Peale Andmevara müüb Eestis Progressi andmebaasitarkvara ka Microlink.

Progress tõusis fööniksina

?? Progressi tooteid kasutab üle 2000 firma, kelle müügikäibed ületavad viis miljardit dollarit aastas.

?? Progressi müügikäive aastas: 300 miljonit dollarit.

?? Fortune 500 firmadest kasutavad Progressi 60%, Fortune 100 ettevõtetest 80%.