„Koalitsioon tõestas, et nende sõnu ei saa uskuda: rahandusminister Sester lubas kindlustusseaduse menetlemisel, et ministeerium hakkab ühistulise kindlustuse regulatsiooni välja töötama," ütles Ammas pressiteenistuse vahendusel.

"Tänane koalitsioonisaadikute käitumine oli järjekordne ülbe näide mõistlike ja Eesti riigile kasulike algatuste ignoreerimisest ainult seetõttu, et idee tuli opositsioonilt. Võimalik, et peale Johannes Kerdi olnuks veel mõni riigikogu liige koalitsiooni poolt valmis eelnõu toetama, kuid seekord võitis karm parteidistsipliin,“ lisas ta.

Ammase sõnul tekitab nördimust, et vastuväiteid eelnõule ei esitatud ja selle vajalikkust sisuliselt ei vaidlustatud. „Ettevõtlusvabadust propageerivad IRL ja Reformierakond on unustanud oma tõekspidamised,“ lausus ta.

„Regulatsiooni väljatöötamine arendaks ettevõtluskeskkonda, sest kindlustusturg muutuks paindlikumaks ja väiksematele tegijatele avatumaks. See kõik soodustaks kindlasti ausat konkurentsi ja muudaks teenuse kättesaadavamaks hinnatundlikumale elanikkonna osale. Sellised ühingud on laialdaselt levinud eriti Kesk-Euroopas ja Põhjamaades ning nad olid populaarsed ka ennesõjaaegses Eestis,“ lõpetas rahanduskomisjoni liige Ammas.