"Varasemalt olen andnud Tarandile kõrgemad punktid, kui Ilvesele, kuid antud juhul olen valimistulemusega rahul. Minu jaoks jääb ikkagi meie presidendi juures puudu visioonist. Meri pani lati nii kõrgele ning temast alates oleme pidanud presidenti ka visionääriks, kuid Ilves seda kahjuks ei ole," sõnas Arrak.

"Kõik olulisemad majandusküsimused nagu demograafia, hariduspoliitika, ääremaade väljasuremine ja nii edasi, olid debattides täielikult puudu. Debatid olid niikuinii hilinenud ning sisutud, põhiteemasid ei käsitletud," lisas Arrak.

"Ilves on minu meelest pigem mõni aasta nii Eesti, Euroopa kui maailma asjadest maas. Eelkõige majandusteemadel. Me asume hetkel murdepunktis. Kui Ilves oleks visionäär, siis ta tõstataks teemasid, millega me täna kimpus oleme. Kolmandik auru on läinud selle peale, et vaielda valimisreeglistiku üle," sõnas Arrak.

"Meeskonna valik on Ilvesel probleemiks, ta ei suuda rääkida teemadel kaasa. Oleme nüüd seisus, kus Kadriorus on kõrk mees, Stenbockis on samasugune. Pole ime, et eestlased ei tunne kaasatust," lisas Arrak.

"Tarand oleks olnud ehk rohkem rahvamees, kuid temal oleks sisu väheks jäänud," sõnas Arrak.