„Paltsi väitele vastuargument võiks olla hoopis see, et riik võiks toetada töötute ümberkvalifitseerumist ning ümberõppimist. Selleks ka riik juba samme teeb,“ ütles Arrak Päevaleht Online’ile.

„Tundub, et see oleks ajaloo tegemine. Ei ole kuulnud, et riiklikult oleks doteeritud tööjõu eksporti teistes riikides. See oleks pretsendent ning oma töötute soomlastele veeretamine,“ kommenteeris ta Paltsi mõtet.

„Samal ajal turumajanduse loogika ütleb niimoodi, et kui seal on olemas vabad töökohad ja meil on töötud, siis ma ei näe siinkohal viga,“ nentis Arrak.

„Tänapäeval, mis seal salata, on tööjõud kõige üks kõige vähem mobiilne tootmistegur. Kui valitsus oskab kaasa aidata, siis jättes kõrvale kõikvõimalikud poliitilised ja muud aspektid kõrvale, siis majandusliku loogikaga see (töötute Soome saatmine – toim.) küll vastu ei käi,“ lisas ta.

Arraku sõnul ei maksaks karta, et töötute Soome mineku toetamise korral võiks tekkida olukord, kus siinsetel ettevõtjatel tekib tööjõupuudus.

„Ma ei arva, et need, kes täna töötud on, et nad on väga kvalifitseeritud tööjõud. Meil on endiselt selline struktuurne tööpuudus. Ka Eestis on vabu töökohti ja ka töötuid. Häda on selles, et need töötud ei sobitu nendele töökohtadele,“ lisas ta.

Tõnis Palts avaldas tänases Eesti Päevalehes mõtteid selle kohta, kuidas Eesti majanduskriisist välja tuua. Ühe lahendusena rääkis ta kohalike töötute Soome suunamisest ning neile ka selle eest kompensatsiooni maksmisest.