Kurat, need Indrek Prants, Sven Mansberg, Armin Kõomägi ja Guido Sammelselg on nutikad vennad. Kuldse karvaga ärimehed. Kuldne nelik.

Mõned aastat tagasi kuldasid soomlased Kesko kontsernist Säästumarketi keti loojad üle. Sammelselja

väitel koguni 600 miljoni krooniga. See oli uhke kaarega ostu-müügitehing. Kiirelt ehitatud poekett ja magus tehing.

Lepingule alla kirjutades oli soomlastel vaid põhitingimus: see nelik ei tohi ühegi jaekaubandusketi loomise juures olla. Ainsana jäid klausli alt välja ehituskaubad.

Juba pisut aega hiljem olid mehed siirdunud ehituskaubaärisse ja upitasid Ehitus Service?i nime kandvat poeketti ülespoole. Tegid tormilist kasvu. Seejärel aga pakkusid ketti väidetavalt Rautakeskole. Rautakesko taga on aga sisuliselt needsamad soomlased, kes korra olid kuldse neliku juures juba kosjas käinud. Säästumarketiga seoses.

Soomlastest siiski seekord asja polnud. Asja oli aga rootslastest. Nelja kauplusega keti uueks omanikuks kerkis hoopis Rootsi firma Askembla, mis ostis osa firma aktsiapakist ning saavutas enamusosaluse sellele järgnenud aktsiakapitali laiendamisega. Viimase tehinguga suunavad rootslased ettevõttesse täiendavalt 20 miljonit krooni. Ehitus Service tahab uue suuromaniku käe all esialgu laieneda Eestis ning tulevikus mõelda ka teiste riikide turule sisenemisele.

Kõik läks või läheb jälle sama uhket rada pidi. Kiirelt ehitatud poekett ja magus tehing. Paneb huvitama, millised klauslid seekordses lepingus sees olid. Ja veel rohkem huvitab, millised klauslid seekordsest lepingust välja jäid. Nelikut ootavad uued väljakutsed. Raudtee raudteeks. Smarten Smarteniks. Näiteks Indrek Prants on ennast võidelnud Procter & Gamble ainusissetoojaks.