Riigikaitsekomisjon on seisukohal, et arvestades Eesti geograafilist asukohta ja keerulist julgeolekuolukorda, peab riik võtma selge seisukoha tuuleparkide rajamise lubamises või mittelubamises piirialadele, kirjutas Põhjarannik.

Ida-Virumaal Aidus ja Sirgalas tuulikuparkide arendamisega tegeleva Andres Sõnajala sõnul on praegu sellise otsuse vastuvõtmine võimatu.

“Kui sellist otsust vastu võtta, siis oleks pidanud seda tegema kümme aastat tagasi,” ütles ta ning tõdes, et praegu tuulikuehitamisele pidureid tõmmata on keeruline ja küsitav.

Ida-Virumaal on tuulepargid juba püsti, peale selle on planeeritud mitmeid parke, nendest Aidu ehitus käib ja mitmel on olemas kooskõlastused ehitusloani välja.

Ida-Viru maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Hardi Murula sõnul otsitakse maakonnaplaneeringu järelevalvemenetluse käigus samuti kompromisse arendajate ja kaitseministeeriumi vahel, et jääksid alles võimalused tuuleenergia tootmise arendamiseks ning oleks tagatud ka kaitseväe objektide töövõime.