Soome lihatööstuskontsern HKScan teatas ettevõttesisesest juurdlusest Baltikumi äritegevuse üle, mille alla kuuluvad Eestis ka Rakvere lihatööstus ja Tallegg. HKScani juhi Jari Latvaneni sõnul soovitakse uurimisega saada kinnitust, et HKScan Baltikumi äripiirkondades on järgitud hea juhtimise tava ja kontserni tegevusjuhiseid.

Sisejuurdluse ajaks eemaldati töölt kõik kolm Baltikumi juhtkonna liiget: juhatuse esimees Teet Soorm, äridirektor Margus Venelaine ja tootmisdirektor Meelis Pihlak.Sel ajal vastutab Baltikumi äritegevuse eest kontserni turundusjuht Anne Mere, kes kinnitas Ärilehele, et jääb ametisse nii kauaks kui vaja. „Sooviksime juurdluse läbi viia võimalikult kiiresti, paari-kolme nädalaga."

Mere jäi aga juurdluse täpsema sisu osas äärmiselt napisõnaliseks, öeldes vaid, et kõikide juhtkonna liikmetega on sel teemal vesteldud ja see jätkub ka tulevikus. „Meie sisekontrolli osakonnad uurivad meieni jõudnud ja Baltikumi äripiirkonda puudutavat infot. Nüüd vajab see info kontrollimist, et kindel olla, kas järgitud on hea juhtimise põhimõtteid."

Mere sõnul ei teatanud börsil noteeritud HKScan juurdluse algatamisest börsile, sest juhtkonna hinnangul ei mõjuta praegune situatsioon kontserni majandustulemusi. "Küll aga oleme kahtlemata mures oma maine pärast. Aga selliseid asju tuleb ette võtta ja nad korrektselt läbi viia."

1. novembril vahetas HKScan välja kontserni Soome ja Baltikumi jaeäri juhi Samuli Eskola Jyrki Karlssoni vastu. Jari Latvanen asus HKScani kontserni tegevjuhina ametisse 31. oktoobril 2016.

HKScanile kuuluvad Eestis kaubamärgid Rakvere ja Tallegg, Lätis Rigas Miesnieks ja Leedus Klaipedos Maistas. Kogu HKScan kontserni netokäive 2015. aastal oli 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 400 töötajat.