Mida tähendavad Kreeka sündmused turismile?

Hetkel veel Kreeka sündmused Eesti turismisektorit mõjutanud ei ole. Kreeka, eeskätt saared, on siinsete reisijate jaoks endiselt populaarne sihtkoht.

Kui oluline on Kreekale turism?

Turism on kindlasti Kreeka jaoks oluline majandusharu, mis annab tööd lisaks otseselt turismivaldkonnale ka paljudele teistele sektoritele.

Kas eestlaste seas on Kreeka olnud populaarne turistide sihtpunkt?

Väga populaarne. Estraveli vahendusel reisis eelmisel aastal Kreekasse 3121 inimest ja tänavu prognoosime veelgi suuremat reisijate arvu.

Millised oleksid soovitused Kreekat külastada soovivale turistile?

Usume, et turistide jaoks on Kreeka jätkuvalt turvaline sihtpunkt, kuid lähiajal tuleb arvestada võimalike ebamugavustega olmes. Hetkel tasub kaasa võtta piisavalt sularaha, sest Kreeka pangad on suletud ja pangaautomaadid võivad rahast tühjad olla. Kindlasti tasub ka jälgida uudiseid ja olla arengutega kursis.

Kas hiljutised terroriaktid Tuneesias ja muidu pinev Lähis-Ida olukord võivad tõsta Lõuna-Euroopa maad turistide soosingusse?

Kõik terroriaktid mõjutavad reisimist negatiivselt. Ilmselgelt ei jää negatiivsete mõjutusteta nii Tuneesia kui kogu Põhja-Aafrika. Lõuna-Euroopa on viimastel aastatel populaarsust kasvatanud ja ilmselt see lähiajal ka jätkub.