"Ma ei pea sellist 33 000 euro suurust palka, nagu maksti Tero Taskilale, või sellist palka, nagu on makstud teistele juhatuse liikmetele sealsamas Estonian Airis, 14 000 või 18 500, või kas või personaliülemale 8600 eurot, ma ei pea neid proportsionaalseteks," ütles Ansip riigikogu infotunnis. "Ma ei pea normaalseks ka seda, et me ühele makseagentuuri sisuliselt osakonnale, osakonnajuhatajale peaksime maksma 6500 euro suurust palka. 6500 eurot kuus. Seda on ilmselgelt liiga palju, arvestades Eesti keskmiste palkadega, Eesti avalikus teenistuses olevate palkadega ja ka arvestades Eestis erasektoris saadavate palkadega võrreldavates ettevõtetes."

Ansipi arvates peaks firmajuhtide palkadele seadma raamid. "Seadusega kõike reguleerida ei ole võimalik, ei ole mõistlik. Aga ma olen juba avaldanud kahtlust, et me mingisuguseid raame ilmselt peaksime tulenevalt nendest kahest näitest üritama seada. Ehkki ma ei arva, et see saab olema lihtne protsess."

Ta lisas, et ei pea sellist lausalist lae kehtestamist meie oludes mõistlikuks, sest mõningatel äriühingutel on tõepoolest raske taolise palgatasemega tippjuhti leida, näiteks Eesti Energia puhul.

"Mõningate ettevõtete tippjuhtide puhul ongi rahvusvaheline konkurents tõepoolest tegelikkus ja hea tippjuhi eest tuleb ka maksta küllalt arvestatavat tasu. Samas on teisi äriühinguid, mis kuuluvad riigile, kus palgad on võrreldes erasektoriga, ma ütleksin, isegi tagasihoidlikud. Lagede kehtestamiseks nendel puhkudel põhjust ei ole, pigem stimuleeriks lae kehtestamine neid lae poole püüdlema. Ma ka ei saa täpselt aru, miks te tahate selleks laeks kehtestada 6000 eurot kuus, sest presidendi praegune palk on kaugel 6000 eurost kuus. Meenutuseks veel kord, et peaministri palk on 4000 eurot kuus. Nii et see lagi on ju suhteliselt suvaline ja minu meelest mitte väga põhjendatud."

"Ma kindlasti ei ole nõus väitma, et riigile kuuluvate äriühingute juhid on valdavalt ja läbilõikeliselt ülemakstud. Aga mitte mingil juhul ei saa minust Tero Taskila ülisuure palga õigustajat. Ma olen seda palka kritiseerinud sest ajast peale, kui ta mulle teatavaks sai," rääkis Ansip riigikogus. "Ma ei ole kindlasti nõus ka õigustama Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse uuele juhatuse liikmele määratud, häältega 6:5 määratud 6500-eurost kuupalka, teades, et pea kaks korda suuremas mahus toetusi välja maksva PRIA juht saab 2890 eurot (see oli vist see summa praegu) või siis ka Keskkonnainvesteeringute Keskuses, kus võrreldes EAS-ga on toetuste maht pea kaks korda suurem, on juhi palk kavandatud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhi palgast kaks korda väiksem. Sellele pole õigustust."