Ekspankur Andres Bergmanni pankrotihalduri Siim Nõmmoja sõnul deklareeris Bergmann kohtule oma ainsa sissetulekuna kolme tuhande kroonise kuupalga.

Nõmmoja kinnitas, et enne pankrotimenetluse algust vähendas Bergmann endale kuuluvaid osalusi mitmes ettevõttes ja praegu ei ole tal kusagil enamusosalust. "Võlgnik on nii lühemas kui pikemas perspektiivis maksejõuetu," teatas pankrotihaldur kohtule.

Bergmanni suhtes algatati pankrotimenetlus mais ASi ERA Liising avalduse alusel. Bergmann oli eraisikuna käendajaks kolme miljoni krooni tasumise kohustusega. Bergmanni esindaja on nõudele vastu vaielnud kinnitades, et Bergmann ei ole kohustatud seda võlga tasuma.

Ainus Bergmanni nimel olev transpordivahend on mootorkelk, kinnisvara tema nimel ei ole. Bergmanni pangaarvel on 168 krooni. Kohtuotsuse kohaselt on Bergmannil võlgu üle 19 miljoni krooni.

ERA Liising läks ERA-Panga pankrotiprotsessi käigus ehitusettevõtte AS Cueks omandusse, ettevõtte juht Aare Sosaar ei ole nõustunud kinnitama, kas aktsiad ka praegu veel Cueksile kuuluvad. ERA Liising on ostnud pankrotipesast nõudeid ERA-Panga võlgnike vastu.

Bergmann võib pankrotiotsuse 20 päeva jooksul edasi kaevata.

Tiit Elner