Liisingfirma edastab edaspidi kõikide sissemaksete tegijate nimed otse arvutite vahendusfirmasse Helmes, mistõttu inimesed ei pea seda ise tegema. Optiva Liisingu palve on, et arvuti soetajad ei kiirustaks esimese sissemakse tegemisega ja võimalusel teeksid seda novembri alguses.

Esmaspäeva õhtuks oli Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) sõlminud põllumajandustootjate ja maaturismi ettevõtjate arvutiabi projekti raames 652 liisingutoega ostu-müügilepingut ja müüdud oli 775 arvutikomplekti. Eile oli Viljandis lisaks sõlmitud 135 lepingut ja müüdud 147 arvutit.

Täna on EPKK esindus sõlmimas lepinguid Raplamaal, kus eelregistreerimise andmetele tuginedes sõlmitakse ka 1000. arvutisoetusleping. Raplamaal on EPKK müügi 8. päev ja ees on veel 7 müügipäeva teistes Eesti maakondades. Iga päev sõlmib 2 EPKK töötajat liisingutoega ostu-müügilepinguid maakondades ja 2 töötajat Tallinnas. Novembrikuus on EPKKl kavas korraldada uus maakondade külastusreid, mistõttu palutakse arvutisoetajatel oodata ostu-müügilepingute sõlmimisega.

EPKK teavitab kõiki arvutikomplekti soetanuid, et Compaq’ist tellitud arvutitest on esimesed jõudnud Tallinnasse. Arvutite kättetoimetamist alustatakse järgmisest nädalast.

Kõigepealt saavad arvutid kätte need arvutisoetajad, kes on ära teinud esimese sissemakse. Esimesed arvutid peaksid jõudma kodudesse seega oktoobri lõpus. Arvutite kojutoimetamist on seni aeglustanud eeskätt arvutihuviliste suur hulk. Postikuller teavitab telefonitsi kätteandmise aja neile, kes arvutikomplekti on koju tellinud. Otse ostu-müügi korras teavitab ostjatele arvutite kättesaamise täpse aja Helmes.

Põllumajanduse ja Maaelu Krediteerimise Fond (PMKF) toetab arvutiprojekti liisinguintressi tasumisega kogusummas 2,5 mln krooni, liisingutugi laieneb rohkem kui 2600 arvutikomplektile.

Inno Tähismaa