Longtanis asuvas hoones töötab vähemalt 50 inseneri ning muud töötajat, kelle ühine eesmärk on luua uusi ekraane toodetele nagu iPhone ja iPad. Detailid ei ole avalikud, seetõttu ei soovinud sellest rääkinud inimesed enda nimede avalikustamist. Apple palkas töötajad kohalikest ekraanitootjatest AU Optronics ning Qualcomm, kes varem hoonet omasid.

Apple'i kõneisik ei soovinud teemat kommenteerida.

Apple hakkas Taiwani tehases tegutsema sel aastal eesmärgiga muuta oma tooted õhemaks, kergemaks, selgemaks ning energiatõhusamaks.

Insenerid tegelevad tänaste vedelkristallekraanide edasi arendamisega, rääkisid inimesed. Apple soovib üle minna orgaanilisemate valgust kiirgavatele dioodidele, mis on veelgi õhemad ning ei vaja taustavalgust, ütlesid teadjad.

Apple on iPhone ja Ipade õhemaks ja vastupidavamaks teinud pidevalt. See on saanud nende tunnuseks ning on aidanud neil saavutada ülemaailmset müüki suurusega 178 miljardit dollarit.

Apple vähendab ekraane ise arendades sõltuvust sellistest tootjatest nagu Samsung Electronics, LG Display, Sharp ja Japan Display.

Apple'il on insenere terves maailmas ja nad otsivad nendele kohtadele pidevalt inimesi. Peaaegu kogu reaalne tootmine on aga jagatud allhankijate vahel.

Apple'i uus väga tark keskus Taiwanis ei paista millegi poolest kuuluvat maaima kõige väärtuslikumale ettevõttele. Logosid majal ei ole. Sisse astudes võib siiski kohata Apple'i logo. See on üks vähestest asjadest, mis viitab suurfirma kohalolule.

Bloomberg käis ise kohapeal, kuid vastuvõtulauas istunud inimene ei soovinud neid kellegi juurde lasta. Ei antud ka kontakte ega muud infot. On aga teada, et Apple asus selles hoomes tegutsema käesoleva aasta aprillis.

Riigi majandusministeeriumi andmetel muutis Apple oma Taiwanis registreeritud ettevõtte andmeid viimati oktoobris ning nende Taiwani peakontor asub justnimelt selles mittemidagiütlevas hoones.

Ajakirjanik tabas välja suitsupausile tulnud töötajad, kel olid kaelas Apple'i logoga kaelapaelad. Nemadki ei soovinud midagi öelda ei hoone ega selle kohta, mille kallal nad töötavad.