Peale mitmeid klientide kaebusi ja Hiina tarbijakaitse sõnavõtte on Apple viimaks tunnistanud, et probleemid iPhone'i akuga on ulatuslikumad, kui alguses tunnistati, kirjutas Forbes.

"Me oleme võtnud väga tõsiselt klientide kaebusi selle kohta, et iPhone lülitab end järsult välja. Kohe kui leiame, mis probleemi põhjustab, lahendame selle," teatas Apple.

Firma sõnul on nad probleemi uurinud ja osadel klientidel on ette tulnud nö "30% viga" – inimeste telefonid lülituvad iseenesest välja, kui aku jõuab 30% juurde. Siiani ei ole Apple kaebustega tegelenud. "30% viga" puudutab osasid telefone, mis on välja antud viimase nelja aasta jooksul. Ainult iPhone 7 ja 7+ mudelitel pole sellist viga olnud.

Apple kinnitas, et probleem puudutab küll väga väheseid kasutajaid, kuid on lubanud välja anda uue tarkvara, mis diagnoosiks ning parandaks aku eluiga. "See aitab meil koguda informatsiooni probleemi kohta, et parandada algoritme, mis kontrollivad aku eluiga ning telefonide välja lülitumist," teatas firma.