Jutud käivad, et hetkeseisuga oleks LG Display Co. valmis tehnoloogiagiganti varustama kahe kuni nelja miljoni ekraaniga, mis on Apple'i müügimahtude kontekstis küll väike kogus, ent LG töötab tootmise hoogustamise kallal. Samas annaks juba selline kogus Apple'ile juurde mõjuvõimu Samsungi kui oma suurima konkurendiga läbirääkimisi pidades. Samsung on iPhone X-i ekraanide ainutootja ning seetõttu on ka telefoni hind lakke tõusnud, mille pärast pole omakorda läbimüük algselt loodetud numbreid saavutanud.

Tehing aitaks nii Apple'it kui ka LG'd. Esimene neist loodaks just järgmisel aastal välja tuleva, uusima telefonimudeli läbimüüki tõsta ning teine vajab uut sissetulekuallikat, kuna vedelkristallkuvarite hind näitab kukkumistrendi.

"Teise tarnijaga kokkuleppele saamine on Apple'ile ülioluline, sest see võimaldab ettevõttel Samsungile kui hetkel ainsale tarnijale tuginemist vähendada," ütles infoteenuseid pakkuva HIS Markit-i analüütik Jerry Kang. "Samal ajal innustab see OLED-ekraanide laiaulatuslikumat kasutuselevõttu. Rohkem tarnijaid tähendab rohkem koguseid, mis viib hinnad alla," lisas ta.

Apple plaanib juba sellel aasta välja anda kolm uut nutitelefoni mudelit, millest kaks oleks OLED-ekraanidega. LG ekraane plaanitakse kasutada ühes neist mudelist ning ehkki Lõuna-Korea ettevõte soovib sellele mudelile ekraane varustada kogumahus, pole veel kindel, kas selleks ollakse päris suutelised.

Tulevasest ekraanitehingust sõltumata panid Apple ja Samsung hiljuti punkti seitse aastat kestnud ning mõlemale poolele kohtukuludes sadu miljoneid maksma läinud patendivaidlusele, kus Apple süüdistas Samsungit nende disaini kopeerimises. Ehkki saavutatud kokkuleppe tingimusi pole avaldatud, on sellest tõenäoliselt suurem kergendus Apple'il, kes on hetkel kistud ka miljardite dollarite suurusesse patendilahingusse Ameerika Qualcommi-nimelise mobiilikiipide tootjaga.