Tallinna Lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul algas märtsi lõpus oluliselt aktiivsem suvine lennuhooaeg ning regulaarreisijate arv kasvas aprillis ligi 12 tuhande reisija võrra, ehk 7,6 protsenti võrreldes eelmise aastaga, teatas Tallinna Lennujaam.

"Estonian Airi tegevuse lõpetamise järel on Tallinna Lennujaamas kujunenud huvitav turusituatsioon, kus konkurents reisijate pärast tiheneb iga päevaga," märkis Pärgmäe. "Reisijad võidavad suurenenud konkurentsist väga palju, sest see toob kaasa rohkelt reisikampaaniaid ning sooduspakkumisi," lisas Pärgmäe.

Ryanair on taastanud suvised ühendused Girona, Bremeni ja Dubliniga, Nordica on avanud ühendused Spliti ja Nice’i ning suurendanud lennutihedust Müncheni suunal, kuhu on nüüdsest võimalik lennata kaks korda päevas. Talvise lennugraafikuga võrreldes on lisandunud lende ka aastaringsetele liinidele – Helsingisse, Riiga, Frankfurti, Kiievisse, Vilniusesse ning Varssavisse.

Enim reisijaid teenindas aprillikuus airBaltic, kuid jooksva aasta arvestuses on suurima turuosaga lennufirmaks endiselt Nordica. Kuue suurima lennufirma turuosad jäävad 10 ja 14 protsendi vahele, teenindades ühtekokku 75 protsenti kõikidest lennureisijatest. Ajutiselt on katkenud regulaarne lennuühendus Kuressaare ja Kärdla liinidel seoses lennufirma Avies tegevuse peatamisega.

Aprillis oli Tallinna lennujaamast võimalik lennata 26 sihtkohta, millest koduvedaja Nordica teenindab 15 liini. Keskmine täituvus regulaarlendudel oli 67 protsenti.