Hargla kirjutab enda majandusaasta aruandes, et OÜ Raudhammas loodi 2012. aasta maikuus eesmärgiga tegelda peamiselt loometegevusega. "Valdava osa käibest moodustasid tellijatele kirjutatud käsikirjad ja avalikud esinemised. Samuti moodustas ca 10 % käibest loodusteadusliku hariduseteenuse pakkumine," selgitab kirjanik.

Käesoleval tegevusaastal on firmal olemas mitmed lepingud endiste ja uute tehingupartneritega. "Seega on garanteeritud ettevõtte edukas majanduslik
areng ka edaspidi," kinnitab Hargla.

Ta lisab, et ettevõte investeeris vajalikesse põhivahenditesse (sõiduauto ja löökpillid), mis võimaldavat kirjaniku väitel töö paremat läbiviimist.

OÜ Raudhammas ei palganud 2012. aastal töötajaid, teenuseid osutasid vaid kaks juhatuse liiget.

Kuigi Hargla asutas osaühingu käsikirjade, stsenaariumite ja esinemiste eest tasu saamiseks alles mullu 22. mail, ulatus firma poolaasta käive 13 955 euroni. Kasum küündis 7609 euroni.

Need numbrid võivad tunduda suuremate ettevõtete käibe ja kasumiga võrreldes pisikesed, aga Eesti oludes ei ole sedasorti ilukirjanduse eest teenitav honorar sugugi väike. Eriti, kui arvestada, et tegemist oli sisuliselt poolaasta käibe ja kasumiga.

Eesti Kirjastuste Liidu mulluse kümne enimmüüdud raamatu seas olid kõik selleks ajaks ilmavalgust näinud apteeker Melchiori raamatut: "Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus" (3099), "Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus" (2556) ja "Apteeker Melchior ja timuka tütar" (2411).

Ka jäi eelmisse aastasse telesari "Alpimaja", mille stsenaariumi autor oli samuti Indrek Hargla.