Arakas rääkis BNS-ile, et East Capitali tehingu maht jääb suures plaanis hinnanguliselt 100 miljoni euro juurde. Tema sõnul on selle investeeringuga varasemast võrreldav ehk ainult SEB Balti riikides asuva kinnisvara müük 2007. aastal.

Arakas märkis, et East Capitali tehing on madalas likviidsuses vaevleva ärikinnisvaraturu jaoks väga suur ja oluline investeering. Tema sõnul näitab see ka välisinvestorite usalduse tõusu. Ta lisas, et East Capital tunneb ka Baltikumi olusid väga hästi.

Eften Capitali juht märkis, et kaubanduspinnad on investeeringute seisukohalt ärikinnisvara turul kõige populaarsemad, palju populaarsemad kui näiteks büroopinnad. East Capitali ostetavate kaubanduspindade kohta märkis ta, et need on juba sissetöötatud kaubanduskeskused stabiilse üürivooga, mis pidasid vastu ka majanduslanguse tingimustes.

East Capital International AB kommunikatsioonijuht Vesna Lucca ütles BNS-ile, et East Capitali kinnisvarainvesteeringute meeskond monitoorib pidevalt kinnisvaraturgu ja potentsiaalseid investeeringuid, kaasa arvatud Capfieldi, kellega East Capital peab läbirääkimisi. "Me ei saa teile anda mingeid täiendavaid kommentaare võimalike investeeringute kohta," lausus ta.

Varahaldusettevõte AS East Capital Real Estate omandab valitseva mõju valdusfirmale OÜ Capfield kuuluvate Sermo Kaubandus OÜ, Lootsi Arenduse OÜ, Linnasaare Kinnisvara OÜ, Premium Trade OÜ, Topone OÜ ja Norman Group OÜ üle – tegemist on sisuliselt kinnisvaratehinguga, mis hõlmab mitut suurt kaubanduskeskust.

Ettevõtted esitasid koondumiseks konkurentsiametile eelmise nädala reedel vastavasisulise teate. Amet ootab seitsme kalendripäeva jooksul asjast huvitatud isikute arvamusi ja vastuväiteid nimetatud koondumise kohta.

Krediidiinfo andmeil asutati 2003. aastal tegevust alustanud Capfield Eestis asuva kinnisvaraportfelli omandamiseks ja haldamiseks. Capfield on 10 tütarfirma ainuosanik ja omab ühes tütarfirmas 95-protsendist osalust. Iga Capfieldi kinnisvaraportfelli kuuluva kaubanduskeskuse omanikuks on eraldi tütarettevõtja. Capfieldi 2009. aasta majandusaasta aruande põhjal on kontserni kinnisvarainvesteeringute turuväärtus ligikaudu üks miljard krooni.

Capfieldi tütarfirma Sermo Kaubandus omab ja haldab Tallinnas Mustamäel kaubanduskeskust Tondi Selver. Lootsi Arendusele kuulub Tallinna sadamaalal kaubanduskeskus Norde Centrum, Linnasaare Kinnisvarale Lasnamäe Centrumi kaubanduskeskus ning Premium Trade'ile kaubanduskeskus Tallinnas Lasnamäel aadressil Mustakivi 17. Toponele kuulub Pärnus asuv kaubanduskeskus ja Norman Groupile Tallinnas Lasnamäel aadressil Varraku 10 asuv kinnistu, kus asub ehituspood Bauhaus.

East Capital Real Estate'i peamiseks tegevusalaks on Krediidiinfo andmeil kinnisvara omavate ettevõtete valitsemine ja juhtimisteenuse osutamine. Firma valitseb kinnisvarafondi East Capital Baltic Property Fund AB. East Capital Real Estate'i omanik on arenevatele Ida-Euroopa ja Hiina turgudele spetsialiseerunud varahaldusfirma East Capital Holding AB, mille peakontor asub Stockholmis.