Kinnisvaraarendaja Endover alustas koostööd ühisrahastusplatvormiga Crowdestate ning arendajal on pikaajaline plaan pakkuda investoritele kasumlikku osalemist eri projektides. Raua tänav 25 arenduse lisafinantseerimise märkisid investorid kuue tunniga, investeeringute fikseeritud netotootlus on 13,7% aastas.

"Kasutasime Raua 25 arenduse osaliseks finantseeringuks Crowdestate'i pakutavat ühisrahastust. Täna võib öelda, et avalöök kapitali kaasamiseks oli edukas, vajalik lisasumma 250 000 eurot märgiti täis Eestis uudse rahastusplatvormi abil kuue tunniga. See annab tunnistust inimeste huvist kinnisvarasse investeerimise osas ning ka usaldust ettevõtte vastu. Kõik, kes paigutasid Raua 25 projekti raha, saavad selle taas kasutusele võtta hiljemalt aasta pärast, paigutatud summale lisandub fikseeritud intress 13,7%. Ootame koostööst Crowdestate'i ja investoritega pikaajalist, osapooli innustavat suhet eri projektides ka juba lähitulevikus," rääkis Endover KVB tegevjuht Robert Laud.

Crowdestate juht Loit Linnupõld lisas, et ühisrahastus võimaldab kinnisvarasse paigutada alates 100 eurost. "See on Eestis uus investeerimisvõimalus, millel on üle 2000 kasutaja. Meie kogemus on, et ühisrahastuse väikeinvestorite mediaansummad on 300-500 eurot. Oleme soovitanud väikeinvestoreile paigutada näiteks 500 euro kaupa eri projektidesse, see hajutab riske ja annab tulemust."

Arendusprojekti käigus renoveeritakse funktsionalistlikus stiilis 4-korruseline, arhitekt Anton Soansi projekteeritud kivimaja Raua 25 -Villa Soans.

Crowdestate Raua 25 SPV OÜ sõlmis Endover KVB OÜga 12 kuu pikkuse ning fikseeritud intressiga laenulepingu. Laenu tagaja on Endover KVB OÜ. Endover KVB OÜ tagastab Crowdestate'i investoritele laenu põhiosa ning kogunenud intressid ühekordse maksega laenulepingu lõppedes.