Majaomanikud ei ole rahul, et nende kodutänava vee- ja kanalisatsioonitorustikud jooksevad tänava asemel läbi eramajade hoovide, ning nõuavad vallalt torustike ümberpaigutamist selleks ettenähtud tänavaalasse. „Kui vald oli nii rumal ja võttis arendajalt sellised trassid vastu, siis nüüd on täielik vastutaja vald,“ ütles
Mündi tänava elanik Malle Tiitson, kelle sõnul on torustike ümberehitus olnud päevakorral ka varem, kuid seni tulemuseta.


Kuna tänav on valmis ehitamata ja torustikud asuvad maapinnale liiga lähedal, siis on probleemiks ka torude külmumine. Möödunud nädalal külmunud torusid sulatamas käinud töömehed olid päris jahmunud, kui avastasid, et torud olid kõigest 40–50 cm sügavusel maa sees. „Siin on raha metsikult kokku hoitud, et midagi kokku soperdada ja üle anda,“ tõdes Tiitson.


Kaarma abivallavanem Urmas Sepp ütles, et peab kommentaaride andmiseks end teemaga põhjalikult kurssi viima. AS-i Kuressaare Veevärk juhatuse liikme Illar Nooda sõnul lükkas Veevärk omal ajal Mündi tänava torustike ülevõtmispakkumise tagasi, kuna trassid kulgesid läbi erakruntide ja veetorud olid liiga väikese läbimõõduga. Noot selgitas, et tänavatorustik peab üldjuhul asuma tänavaalas, sest kommunikatsioonidele tuleb tagada vaba juurdepääs.