OÜ Onix Investil on praegu müügis kolm korterelamut – Lasnamäel Pallasti ja Virbi tänaval ning Pirital Tohu tänaval. Kõikides majades on müüdud vaid napilt pooled korterid.

Pallasti 16 ühistu liige Sergei Semjonov rääkis Päevaleht Online´ile, et nende majas on kokku 64 korterit ning neist 33 on käesoleva hetkega vabad. “Probleem on selles, et Onix Invest ei maksa oma korterite eest kommunaalmakseid,” rääkis Semjonov. “Kõige rohkem ärritab see, et kui algab kütteperiood, võib Tallinna Küte meil kraanid kinni keerata, kuna korteriühistu ei suuda Onix Investi võlgasid kinni maksta. Majas elavad noored pered väikeste lastega,” lisas ta.

Tallinna Küttelt ei õnnestunud Päevalehel täna kommentaari saada.

Samuti võivad majaelanikud garantiiremondist vaid unistada. Semjonovi sõnul lubas firma saata majaelanikele ametliku kirja, teatega, et garantiiremonti enam edaspidi ei tehta.

Semjonovi kinnitusel on ühistu üritanud Onix Investiga ka ühendust võtta, kuid vastuseks on saanud ainult niipalju, et ettevõtte juhtkond puhkab ega viibi Eestis.

Ka Päevalehele vastas Onix Investi esindaja napisõnaliselt, et probleemiga tegeletakse, kuid 15. augustini on kõik puhkusel.

Krediidiinfost aga selgub, et firma sipleb suurtes võlgades – ainuüksi maksu- ja tolliameti ees on neil maksuvõlg 2,3 miljonit krooni, millele lisandub intressivõlg 223 000 krooni.