Eesti Päevalehele teadaolevalt tellis Arengufond ühelt advokaadibüroolt õigusliku analüüsi, mis käsitleb fondi endise juhatuse esimehe Ott Pärna ning nõukogu ja selle esimehe Raivo Vare tegevust uute ja luksuslike üüripindade rentimisel Tornimäe ärikeskuse viiendal korrusel. Kuuldavasti leiti analüüsis, et Pärna ja Vare tegevuses nende ruumide kasuks otsimisel võis esineda rikkumisi – väga kallis tehing polnud Arengufondi kinnitatud eelarvega hästi kooskõlas. Selge on see, et väidetavalt väga kriitiline raport võib olla tolleaegsetele otsustajatele väga piinlik.

Vare ei nõustunud Eesti Päevalehele teemat rohkem kommenteerima, kuid tunnistas analüüsi olemasolu, kinnitades, et ei ole jõudnud veel sellega põhjalikumalt tutvuda. „Mulle tutvustati seda mõni hetk tagasi juhatuse esimehe poolt ja kui te lubate, siis ma analüüsiks seda kõigepealt ja vastaks siis. Esmapilgul tundub see, ütleme nii, kõvasti otsitud teemana,” ütles Vare. Ta lisas, et Arengufondi nõukogu hakkab teemat arutama alles kuu lõpus.

Ka fondi juhatuse esimees Tõnis Arro ei soovinud täpsemat paberi sisu avaldada. „Kuna tegu on konfidentsiaalse dokumendiga, ei saa ma midagi rohkemat öelda,” jäi Arro napisõnaliseks.