„Tuli 9 sooviavaldust. Nendest osa sihtotsingu tulemusel. Valikuprotsess on plaanis läbi viia 30 päeva jooksul,“ kommenteeris konkursi Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe.

Arengufondi nõukogu rahuldas 24. juulil toimunud koosolekul 2012. aasta aprillist fondi juhtinud Tõnis Arro tagasiastumispalve. Arro tõdes lahkudes, et tema nägemus fondi edasisest juhtimisest ja arengust ei ühtinud nõukogu omaga. Arengufondi nõukogu esimehe Ville Jehe sõnul said määravaks nõukogu ja juhatuse esimehe erinevad nägemused fondi investeerimistegevuse lühi- ja pikaajalisest strateegiast.

Septembris kirjutas Eesti Ekspress, kuidas juhtimisguru ja ettevõtja, Arengufondi endine juht Tõnis Arro istus asutust juhtides korraga kahel toolil, teenides rohkem kui peaminister või president. Ta valmistus ka Arengufondi tütarfirma SmartCapi erastamiseks ja lubas samal ajal selle juhtkonnal oma töökohaga väikestviisi äri ajada. Näiteks maksti So-raineni advokaadibüroole kümneid tuhandeid eurosid teenustasu, samal ajal kui firma advokaat Reimo Hammerberg on SmartCapi nõukogu liige.

Arrot umbusaldati ka majandusministeeriumis, kus otsustati näiteks uue fondi juhtimine anda Arengufondi asemel Kredexile. Arro reisikuludel puudus limiit, kuid näiteks aastased koolituskulud pidid mahtuma kuupalga suuruse summa ehk 5800 euro sisse. Tänavu kevadel oli Arro ja nõukogu esimehe vahel üks suuremaid kokkupõrkeid, kui Arro palus kinni maksta eriti vinge 54 000-eurose koolituse.

Tõnis Arro ei soovinud süüdistusi kommenteerida ei Ärilehele ega Eesti Ekspressile.