Hotelli arendajaks on Wendre omanik Peter Hunt, kes on varasemalt öelnud, et on valmis sinna investeerima vähemalt 25 miljonit eurot. Plaan alale uus ehitis rajada on käest kätte käinud juba pikka aega, 2005. aastal kavandati sinnakanti mänguväljakut ning ka korterhotelli September.

Tol ajal oli ehitusele vastu maavanem Toomas Kivimägi: „Siis olin vastu, kuid nüüd toetan seda investeeringut 100%.“ Ta seletas, et tookord planeeriti sinna tegelikult korterelamut ning on vastu ideele, et rannajoonele ehitataks asju, kus tuli põleb ainult kolm kuud aastas. Klassikalist hotelli peab ta aga suureks lisandväärtuseks nii pärnakatele endile kui ka külalistele.

Uut hotelli tervitaks ka Pärnu praegune maavanem Kalev Kaljuste, kes ütles, et on küll hotelli rajamisplaaniga kursis peamiselt läbi meedia, kuid igal juhul tervitaks rannaarendust meeleldi. „Täna on seal kohal auk, mis on vett täis ja näen, et uus korralik hotell arendaks Pärnut,“ lisas Kaljuste.

Eesti Arhitektide Liidu liige ja pikka aega Pärnu linnaarhitekti ametit pidanud Karri Tiigisoon ütles, et plaan nüüd hotell valmis teha tuleb veidike üllatusena, kuid arvab, et hotell aitab rannapromenaadi korrastada.

„Sellel rannaosal oleks tarvis rannateenindust, praegune on jätnud mustlaslaagri mulje,“ sõnas Tiigisoon. Ta peab vajalikuks ka uue arhitektuurivõistluse korraldamist, kuna eelmise planeeringu paika panemisest on aega väga palju mööda läinud. Samuti lisas arhitekt, et hotell ei tohiks olla ka ebaproportsionaalselt suur.

Siiski on selgusetu, mil võiks uut hotelli kerkimas näha, kuna linn ehitusluba väljastanud veel ei ole.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete teenistuse juhataja Anu Juurma-Saks ütles Ärilehele, et linnavalitsusele on esitatud projekteerimistingimuste avaldus kehtiva detailplaneeringu täpsustamiseks ning avaldus on veel menetluses.