Aivo Pärn ütles Ärilehele kommentaariks, et teda ei üllata, et sellest ei saanud asja. "Asjaolu, et avaldust menetlussegi ei võetud, näitab kui absurdse süüdistusega oli tegu. See on Rävala 8 maja ostu kaasusest alguse saanud vastuolu ja viimaseid arenguid vaadates, tundub, et ühel heal päeval pean ma sellest kõigest rääkima rohkem, kui seni on räägitud," viitas Pärn suureks paisunud tülile Marcel Vichmanniga.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressišeff Kristina Kostina lisas, et prokurör tutvus Laeva Piima esitatud andmetega ja asus seisukohale, et kriminaalmenetluse alustamiseks alust ei ole.

Otepää mees Jaan Uibo asutas 2013. aastal firma UP Varud, et hakata tegelema piima vahendamisega. 2013 alguses sõlmis UP Varud lepingu Jõgeva ja Laeva piimatootmisühistuga. Kuni 2013 lõpuni käis äri ettemaksuga.

Up Varud oli vahendusfirma, kes ostis ühistutelt piima kokku, lasi selle Tere tööstuses piimatoodeteks töödelda ja müüs valmistoodangu edasi Vene partneritele. Kauba eest laekus raha Up Varudesse ja sealt maksti summad omakorda piimatöötjatele edasi. Uibo kinnitas farmeritele, et raha ei käi läbi Tere kontode.

Osa piimatootjatest ei salli Kruudat ega müü talle põhimõtteliselt piima, mistõttu oli nende jaoks tähtis, et ka piima eest saadav raha ei käiks läbi Tere konto.

2014. aasta suvel, mil Vene embargo oli juba mõnda aega kestnud, oli UP Varude võlg kasvad kahe ühistu ees kahele miljonile eurole. Mullu oktoobris sai Up Varude omanikuks Oliver Kruuda hea sõber Aivo Pärn.

Piimatootjate väitel selgus sügiseks ka see, et tegelikult käis arveldamine ikkagi läbi Tere, kes maksis piima eest Up Varudele ja kauba Venemaal mahamüümise järel said oma osa nii Up Varud kui piimatootjad. Kui aga Venemaa-suunalises äris tekkis tõrge, jäid ka piimatootjad rahast ilma. See ei mahtunud aga põllumeestele hinge ja seetõttu pöördusidki ühistud prokuratuuri.