Doktorantide taotlusi hinnanud komisjon eelistas stipendiumite jagamisel uurimustööde tulemuste praktilist kasutatavust ja rakendamist Eesti ärimaastikul.

Näiteks üks uurimus loob väärtust eelkõige tööandjate-töötajate vaheliste suhete kontekstis ning ettevõtete maine mõjutamise aspektist. Üks doktorantidest on aga võtnud uurida juhtimist läbi sotsiaalse vastutuse ja jätkusuutlikkuse aspekti.

”Ettevõtluse jätkusuutlikkust silmas pidades peame küsima: milline on ärieetika meie keskkonnas ja milline on ettevõtete roll kestliku ühiskonna kujundamisel.

Need on küsimused, mille üle tasub arutleda. Stipendiumprogrammi toel valmivatele analüüsidele tuginedes saame vastutustundliku ettevõtluse alase arutelu viia avalikkusesse laiemalt. Seeläbi tekib toetussüsteem vajalike muudatuste ellu viimiseks ettevõtluskeskkonnas,” sõnas Swedbanki Eesti juht Priit Perens.

Tänavu septembris loodud stipendiumprogrammi raames antakse perioodil 2012–2014 välja kuni neli 2 000 euro suurust stipendiumi mõlemal õppeaastal. Stipendiumile saavad kandideerida kõikide Eesti kõrgkoolide akrediteeritud erialade doktorandid, kes on motiveeritud tegelema vastutustundliku ettevõtluse ja ärieetika küsimustega ning soovivad teha selles valdkonnas teadusliku uurimistöö. Stipendiumprogramm on avatud ka järgmisel 2013/2104 õppeaastal.