d3o-nimelise firma innovaatiline materjal sobib rusikana silmaauku nii riiukukkedele, ekstremistidele kui ka sportlastele, sest põrutuskindel riietusese muutub elutähtsaks kaitsepiigiks hetkel, kui seda kõige rohkem vaja on. Materjal d3o koosneb nimelt intelligentsetest molekulidest, mis taipavad kokkupuute puhul, kuidas käituda.
Vahetab vormi
Sõjaväe tarvis arendatud materjal d3o muutub kaitsekiivriks sajandiku sekundiga. Hetk hiljem on materjal taas sama pehme kui varem. Näiteks kasutasid seda materjali USA ja ka Kanada mäesuusatajad Torino olümpiamängudel. Nagu nõiaväel saab kukkuja mütsist kiiver või tuulejopest kilp. Niisiis hoitakse ära halvim ning õnnetusse sattuja jaoks piirdub seik enamasti vaid põrutuse ning ehmatusega.
Kui praegu on huvilistele kättesaadav d3o materjalist müts (vajadusel kiiver), kindad ning jalga põrutuste eest kaitsvad jalatsid, siis tulevikus lisanduvad tootevalikusse ka muud laadi spordi- ja vabaajariided, näiteks suusajoped jms. Hinnaklassi illustreerib kõige paremini asjaolu, et d3o materjalist valmistatud jalatsid saab soetada endale veidi rohkem kui 2000 krooni eest. Õigupoolest sõltub kaitsefunktsiooniga rõivaste maksumus konkreetsest kaubamärgist: materjali väljaarendav firma d3o Lab teeb koostööd paljude spordi- ja vabaaja rõivaste tootjatega ning konkreetset kaubamärki peale uudse materjali firmal ette näidata ei ole. Ilmselt pole see ka taotluseks, sest firma teenib oma tulu ainulaadselt materjalilt.
Ettevõtte asutaja on inseneriharidusega Richard Palmer, kes võttis eesmärgiks seninähtut täiustades uutele avastustele jõuda. “Alati ei pea sinna minema, kuhu kõik teised suunduvad,” võtab firma asutaja oma ärifilosoofia lühidalt kokku.