Idufirmade loomiseks napib nii spetsialiste kui ka raha ning Korobeiniku sõnul on muuhulgas kujunenud olukord, kus arenduskulud, mille sisse on arvestatud maksud, on Eestis sama kõrged kui Silicon Valleys.

Kuna Eesti loobus osalemast Euroopa Investeerimisfondi programmis, on siin iduettevõtetele keerulisem raha leida, kui näiteks Lätis või Leedus. "See on ka põhjus, miks Eestis on viimase 3-4 aasta jooksul loodud nii vähe start-up`e," sõnas Korobeinik.

Loodud ettevõtted keskenduvad enamasti mõnele nišitootele või -teenusele ja ei püüa n.ö maailma muuta, mis on Korobeiniku sõnul mõistetav, kuna need ettevõtmised võivad kõige paremini õnnestuda. Inimesed teevad seda, mis neile meeldib ning kulutavad sellele aega.

"Sinust ei saa miljonäri, aga sa teed midagi, mis sulle meeldib. Taolised projektid on samuti arusaadavad pankadele. Sa laenad 3000 eurot aasta peale ning su äri on püsti pandud. Võimalus, et sa kaotad palju raha enne, kui müüd ettevõtte suure kasumiga maha, nagu YouTube, ei ole Eestis võimalik," rääkis Korobeinik.

Kui ettevõtteid ei looda, aga maine on hea, siis kas Eestis on tegemist start-upi mulliga? "Kindlasti on. Kui Eesti start-up ettevõtted 2005.-2006. aastal alustasid, siis ei teadnud keegi meist midagi - meil olid tugevad ettevõtted, aga puudus reputatsioon. Nüüd on olukord muutunud vastupidiseks - meil on hea reputatsioon, kuid see põhineb varasematel saavutustel. See on hea, kuid me peame kiirustama, et sellest kasu lõigata," sõnas Korobeinik.

Riigikogu liikme sõnul on olukorra parandamiseks vaja "tarka immigratsiooni", kuna riigi enda ressursid kiiret kasvu ei võimalda.

"Kui keegi Microsoft Singapurist tahab liituda Microsoft Estoniaga, siis peab Microsoft avaldama töökuulutuse, koguma CV-d, viima need siseministeeriumisse ning tõestama, et Singapurist pärit töötaja on kõigist kõige parem valik. Pärast seda seedib ministeerium asja mõned kuud ning otsustab, kas ta tohib tulla. Microsoft võib taolist protsessi lubada, kuid nišitooteid pakkuvad start-up ettevõtted mitte. Üks 15 inimesest peaks poole aasta jooksul projekti korras ministeeriumiga suhtlema," lausus Korobeinik.