Kopenhaagenist kodumaale pääseda sooviv Eesti Päevalehe reporter Piia Puuraid kirjeldas, et lennuk tegi kaks katset õhku tõusta.

"Lennuk sõitis õhkutõusurajale aga pöördus tagasi väravasse, kus kapten süsteemi taaskäivitas. Seejärel mindi teisele katsele, kuid ka see ei õnnestunud," kirjeldas ta toimunut.

Pärast kahte luhtunud katset õhku tõusta teatas kapten, et see lennuk ilmselt täna ei lenda ning umbes kella 17.30 paiku ehk ajal, mil lennuk oleks pidanud Tallinnasse saabuma, paluti reisijatel tagasi terminalihoonesse minna.

Teadaolevalt on BMI käest renditaval Embraer ERJ145 tüüpi lennukil pidurisüsteemi sensori rike ning hommikul asutakse seda parandama.

"Üldiselt on kõik lennust ilma jäänud reisijad üsna rõõmsad siin. Naljatavad, et näosaade jääb küll vaatamata, aga peaasi, et koju saab," kirjeldas Puuraid olukorda Kopenhaageni Kastrupi lennujaamas.

"Siin on palju Lufthansa streigi "ohvreid" ka, kes on hommikust saadik juba oodanud. Aga keegi Nordic Aviationit ei süüdista. Pigem tuntakse kaasa, et juba esimene päev ja sellised jamad," jätkas ta.

Graafiku järgselt peaks täna Kopenhaagenist veel üks lend kell 22.55 Tallinnasse saabuma, kuid lennuki tehnilise rikke tõttu jääb see plaan täna ilmselt katki.

Ka täna 18.15 Tallinna lennujaamast väljuma pidanud lend Kopenhaagenisse hilineb ja väga võimalik, et jääb eelkirjeldatud rikke tõttu ära.

Nordic Aviationi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu ütles Delfi Ärilehele, et hetkel töötab terve firma selle nimel, et inimesed võimalikult ruttu Kopenhaagenist koju saada. Lennujaama "lõksu" jäänud reisijatele antakse toidukuponge ning neid hoitakse kõikide arengutega kursis.

Veersalu ütles, et ettevõte teeb kõik endast oleneva, et reisijad pääseksid Kopenhaagenist Tallinnasse veel täna õhtul ning soovitas kõigil jälgida ettevõtte Facebooki-lehte ning veebisaiti.

Ettevõtte juhatuse liikme Erik Sakkovi teatel on praegune plaan selline, et jäetakse ära tänaõhtune Trondheimi lend, kuna seal on vähem reisijaid ning vabanenud lennuk suunatakse Kopenhaagenisse, et seal olevad reisijad Tallinnasse tuua.

Sakkov rõhutas, et nad tahavad tagada kõigile reisijatele parima teeninduse, mis antud oludes võimalik.

Lennufirma kinnitas kella 20.30 paiku, et tänaõhtused lennud tõsteti ümber selliselt, et koju saavad nii kõik Kopenhaageni kahe lennu reisijad kui ka need inimesed, kes ootavad Tallinnast lendu Kopenhaagenisse.

Tallinn-Kopenhaagen suunal väljub kell 22:45 suurem Fokker 100 tüüpi lennuk, mis viib Kopenhaagenisse siin lendu oodanud reisijad ning toob kell 23:55 kohaliku aja järgi Kopenhaagenist koju korraga kahe lennu (JP7144 ja JP7146) reisijad.

"Kahjuks jäävad täna teenindamata reisijad Nordic Aviationi lendudel JP7431 ja JP7432 suunal Tallinn-Trondheim-Tallinn. Võtame Trondheimi reisijatega ise personaalselt ühendust," seisis lennufirma Facebooki lehel.