Fotol olev Volkswagen Transporter on Põhja politseiprefektuuri kriminalistika ekspertide buss. Selle tuuleklaasi alla olid politseinikud asetanud PPA sõidulehe.

Sellelt on muuhulgas näha, et reapolitseiniku puhul kontrollib PPA ka seda, kui palju on kriminalistide sõiduki kütusepaagis kütust. Antud juhul 55 liitrit.

Samuti on kontrollib PPA, milline on auto hodomeetri näit. Antud juhul 84 081 kilomeetrit. "Sõidulehte täidetakse tankimisel ja kulude ülevaade tehakse kord kuus," selgitas prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich Ärilehele.

Ilmnes, et PPA peadirektor Elmar Vaher on asutuse krediitkaardi eest ostnud kõrvaklapid ja matkasaapad. „Meie käsutusse on antud kuludokomendid, kus on kirjas, et politsei peadirektor Elmar Vaher ostis asutuse kaardiga Tallinna lennujaamast 299 eurot maksvaid kõrvaklappe ning matkasaapaid 139,41 euro eest, väidetavalt vormi juurde, kuigi vormielementide ostmine käib ainult läbi riigihanke. Kui dokumendid on tõesed, siis tegemist on ametialase kuritarvitamise ning läbipaistva ja ausa juhtimise põhimõtete rämeda eiramisega eetilise käitumise etaloniks olevas riigiasutuses,“ lausus Artur Talvik.

"30. septembril ostsin asutuse krediitkaardiga samasugused saapad, nagu on meie eesliinitöötajatel, et minna välivormiga varahommikul piirile, kuna laos polnud minu suuruses saapaid. Mõistes, et selline ost ei ole kooskõlas PPA üldise ostukorraldusega, palusin see kulu minu palgast maha arvata ning summa peeti kinni detsembrikuu palgast," rääkis Elmar Vaher Delfile.

"20. oktoobril ostsin puhkusele suundudes lennujaamast mürasummutavad kõrvaklapid hinnaga 299 eurot, mis on tänaseni PPA juhtkonnaliikmete kasutuses," põhjendas Vaher.