Endast märkis Promm valimismaterjalis, et ta tegeles koolipoisina kümmekond aastat ujumisega ja hiljem osales Eesti Ujumisliidu juhatuse töös. Ka see viis teda kokku Kiiliga.

1964. aastal Paides sündinud Promm tegi panuse Res Publicale. Tõnis Palts tegi temast 2005. aastal Tallinna ettevõtluse ja transpordi eest vastutava abilinnapea, kuid kui Palts kaotas võimu, siis ei saanud jätkata aselinnapea kohal ka Promm.

1990ndal aastal tehnikaülikooli toiduainete tehnoloogia erialal lõpetanu osales 2013. aasta Harku vallvolikogu kohalikel valimistel kandidaadina nr. 178. IRL poliitik kirjutas endast valmismaterjalis, et on tegutsenud 1991. aastast ettevõtjana.

„Olen 10 aastat töötanud Paljassaare sadamas tegutseva 400 töötajaga segakauba stividorifirma juhina, juhin isiklikku investeerimisfirmat Bone alates 2002. aastast, aastal 2005. tegutsesin Tallinna abilinnapeana ning olin vastutav ettevõtluse ja transpordivaldkonna eest,“ seisis valimisteks tehtud veebilehel.

Valimistel teab mis suurt häälte saaki ei tulnud. Ta sai valimistel 53 häält.

Alates 2007. aastast oli ta Elektriraudtee nõukogu esimees ning juhtis aastatel 2006-2012 Harku vallale kuuluvat ettevõtet Strantum. Kaasaajal on ta Strantumi nõukogu liige.

Lisaks ujumisele märkis ta tegelemist tennisemängu, jalgrattasõidu ja sukeldumisega. Ta on mittetulundusühingu Triton Klubi juhatuse liige. Hobideks on kokandus ja reisimine.

Tema peamiseks valimisloosungiks oli - hoolime Harku vallast ja kulutame valla raha mõistlikult!

Kaasaajal on tema äriimpeeriumi südameks on 2002. aastal Tallinnas tegutsev Bone Invest, mis tegeleb investeeringutega kinnisvarasse ja väärtpaberitesse.

2014. aastal kasvas ettevõtte käive 16%, 220 973 eurole. Mullu tehti kinnisvara remonti, et anda üürile maksimaalselt suur osa kinnisvarase. Läinud aasta lõpuks üüris ettevõte välja 95% pinnast.

Aruendes märgiti, et ettevõttel on plaanis suurendada pikaajaliste üürilepingutega kaetud kinnisvaraportfelli ning teha vajadusel täiendavaid investeeringuid kinnisvarasse. 2014. aasta lõpu seisuga 3,1 miljoni eurose varade mahuga ettevõte teenis mullu ligi 96 000 eurose kasumi. Kasum tegi aastaga järsu hüppe – pea kolmekordistudes aastaga.

Ettevõte on teinud pikaajalisi investeeringuid – 571 eurose väärtusega 8% osalusega liikmelisus korteriühistus KÜ Ehitajate tee 114 ja kopsaka enam kui 0,6 miljoni eurose 7,5% osaluse Paljassaare sadama põhjakaldal kinnisvaraarendusega tegelevasse Bolton Realestate'i.

See viimane on kõike muud kui tavapärane firma. Koos äripartneritega plaaniti Paljassaare sadama territooriumil suurejoonelist kinnisvaraarendust – suisa omamoodi Manhattani. Prommil oli selle projekti kohta olemas hea informatsioon ja ta jõudis ka projektiga tegeleva ettevõtte omanikeringi. Prominentsed ärimehed võtsid arendusprojektis positsioone sisse. Bolton Real Estate omanikeringis toimusid huvitavad vangerdused.

“Et oleks kohalikku kompetentsi ka,” kommenteeris Toivo Promm 2007. aasta Ärilehe loos, miks eestlased üldsegi projekti lülitati. “Mina ei mängi selles ei esimest ega teist viiulit,” lisab Promm.

Sadama juhtkonna tasemel tegeles Paljassaare hoonete müügiga Tallinna sadama juhatuse liige Allan Kiil. Kiil oli Harku Vallale kuuluva kommunaalmajanduse ja kinnisvara korrashoiu korraldamisega tegeleva ettevõtte Strantumi nõukogu liige, kui Toivo Promm aga 2006. aasta märtsist sama ettevõtte juhatuse liige. Praegu on Promm selle ettevõtte nõukogu liige. Kiil ja Promm on koos töötanud ka Paljassaare sadamas, mil Kiil oli sadama direktor ja Promm sealne rentnik.

Suurt kinnisvaraarendust ei ole Paljassaare poolsaarel tänaseni.

Bone Invest tegeleb ka laenuäriga. Bone Investi 100% tütarettevõte Nordic Hypo Finance alustas tegevust 2010. aasta detsembris. Ettevõte võtab laenu emaettevõttest ja laenab raha välja hüpoteegi tagatisel. Selle ettevõte bilansimaht oli 0,4 miljonit eurot. Mullu teenis ettevõte 2899 eurose puhaskasumi, mis vähenes aastaga 19%.