Ginteri sõnul ta Sadama uude juhatusse kindlasti ei kandideeri ning ongi lihtsalt riigifirmale appi tulnud. Varasemast ajast on Soraineni büroo esindanud kohtuasjades nii Tallinna Sadamat kui olnud ka vastaspoolel, aga kinnitab veel, et ta on Sadamas ajutiselt. "Minu eesmärk on piiritletud konkreetse ajaga, ma tulin appi, sest oli vaja, aga minu eesmärk ei ole saada Tallinna Sadama visiitkaart ja sellega terve elu ringi käia," muigas Ginter.

"Meie eesmärk ei ole dubleerida kapo tööd. Me saame vaadata üle protsessid, kus sai sisse tulla viga. Me saame panna mõnesse kohta juurde kooskõlastusi või komisjone. Minu töö on protsesse korrastada ja mõne konkreetse tehingu kontroll," kirjeldas Ginter oma tulevase töö sisu. "Täna pole konkreetseid hankeid teada, me saame selle nimekirja ja dokumendid, niipea paneme tööplaani paika. Sellise suurusega ettevõtte lauskontroll on füüsiliselt võimatu."

"Parvlaevahankega seotud küsimust oleme arusaadavalt juba ka vaadanud ja praeguste andmete põhjal on lepingud kehtivad ja ehitamine jätkub. Igal juhul ei puuduta see episood operaatorivalikut, ehk kes hakkab laevadega sõitma on teine asi kui see, et kes ehitab."

Ginter selgitas veel, et kui tehingutega on tehtud kahju, siis on võimalik rahalisi nõudeid esitada. "Kui riik või siis Tallinna Sadam on kaotanud raha, siis on see võimalik tagasi nõuda, aga see ei tähenda et lepingud ei kehti."