Eesti mõõtmetes suurfirmat juhtiv Täht oli ainuke naisterahvas, kes tänavusel EY Eesti Aasta Ettevõtja 2015 konkursil finaali jõudis. „Ma olen väga rõõmus, et naisi ka ettevõtluses tunnustatakse. Ma olin positiivselt üllatunud, et mind finalistide hulka valiti,“ kommenteeris ta Ärilehele.

Kuidas muuta olukorda, kus ettevõtjate seas on naisi väga vähe? Täht soovitab kindlasti kõigile naistele julgemat meelt ärimaailma sukeldumisel. „Me elame vaid üks kord. Kui on idee ja tahtmine, siis leiab ka võimaluse asju ellu viia. Sageli on hirm ebaõnnestumise ees suur, kuid tegelikult on see hirm ainult sinu peas,“ rääkis ta.

Marati ja tekstiilisektori jaoks on Tähe sõnul praegu kõige suuremaks väljakutseks olukord Venemaal ning selles osas tuleb teha nii kiireid otsuseid kui vähegi võimalik ja vaadata teiste turgude poole.

„Keegi ei tea, millal Vene turg üles ärkab ja millal seal üldse midagi võimalik teha on. Kuid mul on nii palju inimesi tööl, et ma ei saa neile öelda, et ootame nüüd kuni mõni riik teatud olukorrast välja tuleb. Minu jaoks on seega täna põhiline katsumus see, kuidas Venemaalt suunata võimalikult palju asju teistesse riikidesse,“ rääkis ta.