„Korruptsioon ei ole mitte ettevõtjates, vaid nendes võimalustes, mida loovad riik ja omavalitsused. Minu pikk ja sügav veendumus on see, et mida vähem omavalitsuse ning riigiga asjaajamist ja mida rohkem vabaturgu, seda vähem on korruptsiooni,“ rääkis Kallas Ärilehele reedel toimunud EY Eesti Aasta Ettevõtja 2015 pidulikul õhtusöögil.

Kallas ütles, et tänu ühele lähedasele inimesele, kes tegeleb finantsnõustamisega, on ta päris hästi kursis sellega, kuidas on Eestis olukord korruptsiooniga ning võib öelda, et korruptiivsed tehingud on pigem erand ja nende avalikuks tulemine on iseenesest hea. „Ma arvan, et Eestis ei ole niisugust nagu öeldakse endeemilist korruptsiooni,“ leidis ta.

Aasta Ettevõtja auhinna saanud Jevgeni Kabanovist ja elutöö preemia pälvinud Tiit Vähist rääkides jätkus Kallasel vaid häid sõnu ning ühtlasi osutas ta ka põlvkonnavahetusele Eesti ärimaailmas. „Meil on uus põlvkond. Uued inimesed, kellele on uued ideed ja kes vaatavad Eesti asjadele natuke teistmoodi kui minu põlvkond,“ ütles ta.

„Kui kuskil 1990-ndatel aastatel Eesti majandus ja poliitika käima lükati, siis tegi seda minu ja Tiit Vähi põlvkond ja toona me ei vaadanud rahvusvahelise mastaabi peale. See põlvkond, kes täna siin pretendeeris auhinnale, toimetab rahvusvahelisel turul,“ rääkis Kallas.

„Oluline on olla rahvusvaheline. Tuleb saada aru, kuidas maailm toimib ja siis võid sa jõuda sellise ettevõtlusauhinnani,“ jätkas ta.