Riigikogulane nentis, et Tallinna Sadama nõukogu üritas komisjoni survestada, et seda infot ei avalikustataks. "Meie uurimiskomisjoni tööd ei oldud siiamaani üldse takistatud, saime rahulikult tööd teha, aga miskipärast läks väga suureks saginaks siis, kui me soovisime endale saada koopiaid konkreetsetest lepingutest, mis on Türgi ja Poola laevaehitajatega tehtud," kirjeldas Talvik. "Selle peale elavnes praegune Tallinna Sadama nõukogu, kuuldavasti eriti majandusministeeriumi esindaja kaudu väga jõuliselt, ja hakkas nõudma seda, et meie komisjonist ei hakkaks infot välja tilkuma, väga jõuliselt rõhutati, et seal on tohutud ärisaladused," täpsustas Talvik. "Nõukogu üritas meile ette kirjutada, et me peaks alla kirjutama paberile, mis oleks blokeerinud meil igasuguse võimaluse avalikkusesse tulla ühe või teise infoga," ütles Talvik.

Erikomisjonil õnnestus parvlaevalepingud kätte saada ning see, mis sealt vastu vaatas, oli Talviku sõnul jahmatav. "Ma ei ütle teile nende parvlaevade hindasid, aga väga tahaks, et Tallinna Sadam seda ise ütleks," sõnas ta. Kergitades saladusteloori, tõi Talvik välja, et nii Türgi kui ka Poola laevatehases toodetavad laevad on praktiliselt identsed. "Minu teada on küsitud konkureerivatelt ettevõtetelt võrdlevat-orienteeruvat hinda. Need on olnud pigem sarnased odavama ehk siis Türgi laevatootjate hindadega. Miks Poola laevad on nii palju kallimad?" Talvik tõi välja ka võimaliku seotuse Tallinna Sadama juhtide altkäemaksuga. "Neli miljonit võeti altkäemaksu, sel juhul on 13,5 miljonit vahe," lisas Talvik.

Tallinna Sadama põhjendus, et 19 kuuga on ühel ettevõttel riskantne neli laeva valmis teha, mistõttu otsustati kahest eri ettevõttest laevad tellida, ei ole Talviku sõnul piisav. "Mulle on tähtsate riigiametnike poolt räägitud, et mõlemad ettevõtted on nii suured laevatehased, et ka nelja mitte väga suure parvlaeva tegemine ei tohiks olla neile probleem. Siin on ikka mingi muu kala sees," kirjeldas Talvik.

Vaata lähemalt videost!