Seega palus prokuratuur jätta täna toimunud kohtuistungil Ain Kaljuranna taotlus vahistamise asendamine elektroonilise valvega rahuldamata.

Vandeadvokaat Leon Glikmani sõnul hoitakse Kaljuranda täielikus isolatsioonis, see on ka põhjus, miks Kaljurand pole siiani ütluseid andnud. "Euroopa praktikas kohaldatakse niivõrd rangeid meetmeid [sh vahi all hoidmist-toim.] terroristide või organiseeritud kuritegevusega seotud isikute osas."

Millised on need menetlustoimingud, mille pärast peab Kaljurand endiselt vahi all viibima, riigiprokurör Laura Feldmanis ei kommenteerinud. Küll aga on tema sõnul prokuratuur veendunud, et endiselt on Kaljuranna puhul reaalne oht uute kuritegude toimepanemiseks. "Kaljurand peab vahi all viibima, kuni esinevad vahistamise alused," ütles Feldmanis.

Feldmanis ei soovinud ka öelda, millal võiks prokuratuur jõuda altkäemaksuskandaalis kahtlustuse saanud isikutele süüdistuse esitamiseni. "Prokuratuur püüab võimalikult kiiresti tuvastada kõiki asjaolusid, aga täpset kuupäeva selles osas võimalik öelda ei ole."

Ta kinnitas, et Ain Kaljuranna õigus on mitte anda ütlusi ja seda ei saa kindlasti kasutada menetluses tema suhtes negatiivse mõjutusvahendina.