„Kolm aastat tagasi püüdsin kord ette kujutada maailma, millest oleks kõik inimesed justkui ära pühitud. Aga mitte vägivaldselt vaid kuidagi teisiti, kaasaegse euroopaliku pehmusega. Ennast aga moondasin oma fantaasiates nooreks turundusjuhiks, kes sellel täiusliku taristuga, kuid hüljatud planeedil kuidagi hakkama peab saama. Kirjutasin romaani kaks aastat, elades samal ajal justkui kahes paralleelses maailmas. Algul oli lõbus, siis hakkas külm, seejärel tuli peale hirm ja mis kõik veel. Aga kõige raskem oli sest unenäost väljuda ja oma käsikiri romaanivõistlusele ära saata. Loodan, et raamat jõuab lugejate ette juulikuu jooksul,“ ütles Kõomägi.

Tema saavutuste hulka ärimaailmas kuuluvad logistikafirma Smarten Logistics loomine, millele järgnes Säästumarketi keti loomine, mille soomlased ära ostsid. Kõomägi kontol on ka ehitusmaterjalide poekett Bauhof, arvutipood Klick ja mitmed teised väiksemad projektid.

Kõik romaanivõistluse käsikirjad jõudsid žürii liikmeteni autorlust avaldamata. 

„Tööde arv – 94 tööd on tõesti kõigi aegade Eesti romaanivõistluste rekord – üllatas korraldajaid ja žüriid ikka päris korralikult. Sellest ka tulemuste välja kuulutamine alles täna, sest me lihtsalt ei jõudnud seda käsikirjade massi rutem läbi lugeda. Aga muidugi oli see ikkagi meeldiv üllatus. Nii saime võimaluse anda auhinnad parimatest parimatele. „Lui Vutoon“ on tõeliselt omanäoline, pisarateni naerutav ja samas valusalt meie ajastu hädasid esile toov teos,“ ütles romaanivõistluse korraldaja, Eesti Kirjanike liidu juhatuse liige Peeter Helme.

Kirjanike liidu romaanivõistluse žürii otsusel pälvis:

- I koha Armin Kõomägi käsikirjaga „Lui Vutoon“ keelelise kujundlikkuse ja värskuse, eneseiroonilisuse, ühtlase stiili, üldistamisjõu ning lausa šokeeriva ajakajalisuse eest. Autorit premeeriti 4000 euroga.

- II koha Märt Laur käsikirjaga „Lahustumine“ kui paljuhäälne ja mitmekihiline romaan, mis käsitleb Eesti ühiskonnale ja tänapäevale olulist teemat. Autorit premeeriti 2000 euroga.

- III koha Jim Ashilevi käsikirjaga „Kehade mets“ vaheduse ning aususe eest. Autorit premeeriti 1500 euroga.

- IV koha Helen Eelrand käsikirjaga „Suluseis“ tunnete vahetu ja samastamisvõimalust pakkuva kirjeldamise ning autori veenva ümberkehastumisevõime eest. Autorit premeeriti 1000 euroga.

Romaanivõistlusele esitatud käsikirju hindas kaheksaliikmeline žürii koosseisus kirjanike liidu esimees Karl Martin Sinijärv, juhatuse liikmed ja romaanivõistluse korraldajad Tiit Aleksejev ning Peeter Helme, kirjanikud Kärt Hellerma ja Eeva Park, kirjastaja ja tõlkija Eva Luts, Linnateatri näitleja ja EMTA lavakunstikooli õppejõud Anu Lamp ning Tallinna Ülikooli professor, kirjandusteadlane Rein Veidemann.