Mõned kuud hiljem loobus Tallinna linnaplaneerimise amet oma varasemast seisukohast, mis ei lubanud rajada farmaatsiatehasel enda kinnistule kõrghooneid, kirjutas Äripäev.

Keskerakonda on kahtlustatud, et ajalehtede Kesknädal ja Vesti Dnja väljaandjat Jüri Vilmsi Sihtkapitali kasutatakse pumbana, mille kaudu ettevõtjate raha liigub avalikustamist kartmata erakonna tegevust toetavale sihtasutusele.

Ettevõtted ei tohi seaduse järgi erakondadele raha anda, lisaks on erakondadel kohustus oma annetajad avalikustada.

Kuuldes, et Äripäeval on teada Jüri Vilmsi Sihtkapitali kontole tehtud rahaülekande täpne kuupäev ja ka summa suurus, kinnitas Tallinna Farmaatsiatehase juht Raivo Unt ülekande toimumist ja ütles, et tegu oli tasuga Vesti Dnjas avaldatava reklaami eest, mida aga ilmunud ei ole.

Sihtasutuse endine juht Tarmo Lausing väitis, et Tallinna Farmaatsiatehase uue tehase avamine lükkus edasi ning seepärast kadus ka reklaamimise vajadus, aga raha ettevõttele tagasi ei maksta.

"Küsimus on provokatsiooniline ja kui ma seda tõsiselt võtaksin, siis peaksime teid kohtusse kaebama," vastas linnapea Edgar Savisaar ajakirjaniku küsimusele, kas Jüri Vilmsi Sihtkapitalile suurema summa ülekandmisel on kõigil võimalik Tallinna linnavalitsuselt vastutasuks saada meelepärane otsus.