"Tegu ei ole lihtsalt üksikute korterist välja üüritavate tubadega, vaid suuremate korterite või majadega, mis ongi renoveeritud ja ümber ehitatud tubadena välja üürimiseks," selgitas Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Kaija Kullat, vahendab Äripäev. "Siiamaani on ühiselamu tüüpi majutust pakkunud ülikoolid või kutsekoolid. Nüüd on seda hakanud pakkuma ka üksikisikutest ettevõtjad. Ja nõudlus selle järele on üllatavalt suur."

Peeter Pärtel ostis õe Malle Pärteliga kahepeale 6toalise korteri, et see tubade kaupa välja üürida. Lisaks on kinnisvaraomanikul välja üürimiseks ka neli 2toalist korterit. "Kui saaks lihtsalt 6toalist korterit kopeerida, siis teeks kohe ära," lisas ta, kuid praegu pole talle rohkem sobiva planeeringuga õiges asukohas soodsat korterit ette jäänud.

Eestlased pelgavad veel üüritoas elamist. Üürimaja omanik Kristo Tihvan selgitas, et Soomes on sellised üüritoad tavalised. "Siin on suhtumine, et tudengina elan üüritoas, aga vanemaks saades peab omaette koha leidma," lisas ta.

Eeskuju oma 16toalise üürimaja loomisel saigi ta Soomest. "Tundub, et toimib," lisas majaomanik, selgitades, et kuigi toa kaupa eluaseme pakkumisel tuleb inimestega rohkem suhelda, on saadav tulu suurem.