Tülitsemise põhjust osapooled erilise innuga kommenteerida ei taha, kirjutab Äripäev. “Mis ma seal ikka kommenteerin - üritame neid lahendada. Ma ei ole vist avaliku elu tegelane,” ütles Miil eelmisel nädalal. “Tõesti ei ole huvi seda lahata avalikkuse ees,” lisas ta.

Miilile-Vichmannile kuulusid ühiselt firmad Ärimaja ja Logoner, mis omakorda omasid mitmeid ettevõtteid ja kinnistuid. Vichmann oli nõukogu ja Miil juhatuse liige.

Ka Vichmann ei soovinud teemat laiemalt lahata. “Nagu selliste asjade puhul ikka, on eriarvamused suuliste kokkulepete meeldetuletamises ja juhataja tegude tõlgendamises,” märkis ta.

Nii Ärimajale kui ka Logonerile määrati kohtu poolt uued juhatuse liikmed - kompromisskandidaadid Olari Taal, Tõnu Uustalu ja Tiit Pruuli.

Taali sõnul määrati ta ettevõtte juhatusse, kuna ta on Eftenis aktsionär. “Eften haldab neid maju, mis Ärimajale kuuluvad ja siis omanikud jõudsid kokkuleppele, et mina ja mõned inimesed veel võime seal juhatuses olla,” sõnas ta eelmisel nädalal.

Osapoolte vahelist vaidlust ta lahata ei tahtnud. “Ütleme nii, et ühel momendil hakkavad kulud minema nii suureks, et mida ajas edasi, seda ligemale kompromissile jõutakse. Ja muidugi on lootust, et kompromiss võib tulla küllalt äkki,” lisas Taal.

Üsna äkki see kokkulepe eelmise nädala lõpus sündiski ja sellega langesid hoobilt ära ka kõik teineteise suhtes algatatud kohtuasjad. Vichmanni sõnul allkirjastati kavatsuste protokoll, kuidas tüli lahendada ja projektid ära jagada.