Poola nimekaim ettevõtjate ühendus annab aasta ettevõtja auhinda välja alates 1990. aastast, teatas Olympic Entertainment Group.

Tiitli saanute hulgas on nii Poola kui välisriikide tippärimehi. Igal aastal välja antava tiitli saajal peab lisaks laitmatule reputatsioonile olema märkimisväärsed ärilised saavutused nii Poolas kui Euroopas laiemalt.

Olympic Entertainment Groupi nõukogu esimehe Armin Karu sõnul on Poola mainekaimalt äriorganisatsioonilt aasta ettevõtja tiitli saamine suur au.

„Usun, et Poola suuruse riigi äriliidrite poolt mulle omistatud aunimetus on ühtlasi tõsine tunnustus kogu Olympicu meeskonnale ja Eesti ettevõtlusele laiemalt,“ kommenteeris Karu. Veel erilisemaks teeb Armin Karu hinnangul sündmuse tõsiasi, et samal tseremoonial saab Poola Äriklubi Assotsiatsioonilt olulise tiitli ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Möödunud aasta suvel tunnustas Polish Success Academy oma iga-aastasel auhindade jagamise tseremoonial Olympic Entertainment Groupi Poola tütarfirmat tiitliga „Gold medal of Academy“.

Kuldmedal anti ettevõttele äriühingute kategoorias, märkimaks ära selle tähelepanuväärseid saavutusi Poola turul.

Juba möödunud aasta alguses pärjas aga Poola Äriklubi Assotsiatsioon Olympic Casino 2007. aasta parimaks uustulijaks, tõstes esile ettevõtte jõulist sisenemist Poola turule, edukat aktsiate noteerimist Varssavi börsil ning lühikese aja jooksul saavutatud väga häid majandustulemusi.

Armin Karu aasta ettevõtjaks valimisega samal ajal annab Poola Äriklubi Assotsiatsioon oma iga-aastase kõrgeima auhinna, Poola äri-Oscari Eesti Vabariigi presidendile Toomas Hendrik Ilvesele, märkimaks tema isiklikku panust vastastikuse poliitilise, majandusliku ja kultuurilise koostöö rajamisel Poola ja Eesti vahel ning tema saavutusi Eestis.

Varasematel aastatel on sama auhinna saanud teiste hulgas James Carter, Hans Dietrich Genscher, Leonid Kuczma, Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Pat Cox, Lech Wałęsa ja Valdas Adamkus.