Riigikogu liige Talvik on palunud edastada kõik aastatel 2014-2015 tellitud peaministri eralendude lepingud, hinnapakkumised ning muud dokumendid. Peamine ajend oli see, et peaministrile lennuteenust pakkunud lennundusettevõtte Diamond Sky OÜ omanik ja juht on peaministriga samasse erakonda kuuluv Ken Koort ning ka see, et varasemalt pole Eesti peaministrid luksuslikke eralennukeid nii tihti kasutanud.

„Riigikantselei keeldus edastamast hinnapakkumiste dokumentatsiooni, mille põhjal valik langetati. Seega ei saa avalikkus teada, kas selles delikaatses olukorras langetatud hankeotsus vastab seadusandlusele, on piisavalt põhjendatud ning kas on läbipaistev või mitte. Teema vastu on õigustatult väga suurt avalik huvi, mis annab tugeva lisaargumendi järelevalve algatamiseks" ütles Talvik.

Ta lisas, et 19. jaanuaril Rõivase allkirjaga edastatud vastuses lükatakse ümber huvide konflikti peaministri juhitud erakonna liikme lennufirmalt lennukite tellimisel, viidates korruptsioonivastase seaduse paragrahvile 27, mis on juba ammu seadusest välja võetud.

Lendude tellija on küll olnud riigikantselei, kuid selge on, et peaministri töökorralduse kohta langetatavad otsused on peaministri kontrolli all, nimetas Talvik ja kahtles, kas lendude puhul neid otstarbekuse ja läbipaistvuse kriteeriume on lõpuni järgitud.