"Sellise võrdluse kokkupanemist ei saa nimetada adekvaatseks. Niivõrd kitsalt tehtud võrdlust ei saagi analüüsiks nimetada. Ja ma ei hakka siin isegi nendesse väljatoodud tüüpperekondade näidetesse süüvima – kas nende vajadusi ja harjumusi on adekvaatselt arvesse võetud. Tegelikult peaks alustama kõigepealt sellest, mille kohta meil üldse analüüsi vaja on.

Kordan siin varemöeldut – tuleb teha laiemaid analüüse. Isegi kui püüda siin näitlikustada perekondi, on seegi juba üldistus ja reaalseid perekondi adekvaatselt ei kajasta. Igal perekonnal on ju olukord ja asjaolud erinevad,“ oli peaministri endine majandusnõunik Ruta Arumäe armutu.

Ta lisas, et selliseid „analüüse“ pole mõtet tegelikult teha, sest kui on teada, et maksumuudatuse tulemusena ettevõtlus kannatab ja Eesti ei ole selle tulemusena enam rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline.

„Isegi kui perekonnal alguses ehk oligi nendest muudatustest natuke parem, siis paari aasta pärast ei pruugi see nii enam olla, kui ettevõtluse jaoks positiivseid mõjusid ei ole,“ märkis Arumäe.