Kui 2007. aasta neljandas kvartalis müüs AS Tavid neljas riigis kuus kokku keskmiselt 143,9 kg kulda, siis 2008. aasta jaanuaris müüdi 230 kg ja veebruaris 209 kg, teatas ettevõte.

„Kuld, kui investeerimisvahend kogub Põhjamaades ja Baltikumis üha enam tuntust. Eestiski on investeerimiskulla populaarsus kasvanud ja selle aasta alguse müük on olnud rekordiline. Alternatiivse ja riske hajutava investeerimisinstrumendina on kuld just keerulistel aegadel investoritele meelejärgi olnud,” põhjendas kulda investeerimise kasvutrendi Tavidi nõukogu liige Meelis Atonen.

„Kuna raha- ja väärtpaberiturgudel valitsevad närvilised meeleolud, võib prognoosida kulla hinna jätkuvat tõusu. USA-st alguse saanud probleemid maailma majanduses on täna alles süvenemisjärgus ning puutumata ei jää ka Euroopa. Saab kindlalt väita, et kulda investeerimise tootlikkus on viimastel aegadel olnud parem kui üldlevinud investeerimisvõimalused väärtpaberitesse ja rahaturufondidesse. Keeruliste aegade ootus majanduses teeb kulla jätkuvalt atraktiivseks ka meie piirkonnas.”

AS Tavidi nõukogu esimees Alar Tamming lisas: „Kui tavaliselt soovitavad eksperdid oma varast hoida 5-25% füüsilises kullas, siis praeguses järjest kiireneva inflatsiooni tingimustes on soovitatud kulda investeerimine viia kuni 40%-ni investeerimisportfellist. Eksperdid Doug Casey, Marc Faber, Jim Rogers jt on väitnud, et praegu on tegemist toorainete hinna nn supertsükliga, mis peaks kestma 10-15 aastat ja 2008. aastaks ennustatakse kulla hinnale 25-35% tõusu.”