AS-i Tamsalu Veskid pankrotihaldur Urmas Ustav avaldas rahulolu, et pankrotitoimkond suutis esimesena sõlmida lepingu ühe suurema ja olulisema objekti müügiks.

Ustav ütles, et järgmise nädala jooksul selgub, kas jõutakse ka pankrotistunud ettevõtte ülejäänud vara ostu-müügilepingu sõlmimiseni.

Kokku tehti pankrotipesa vara enampakkumisele kaheksa pakkumist, neist üks kompleks sai kolm pakkumist, teine kaks ja ülejäänud kõik ühe pakkumise.

Tartus registreeritud AS-i Tiigi Keskus juhataja Uuno Lausing ei soostunud ütlema, millise summa eest nad kompleksi ostsid. Ta lisas, et ülejäänud varale nad pakkumist ei teinud.

Uuno Lausing rääkis, et esialgu läheb töö lahti vilja ladustamisel. “Tööstuse koha pealt on asi veel veidi ebaselge, see on mõnede turuasjade taga,” ütles Lausing.

Seetõttu ei osanud ta täpsustada, millal inimesed tööle saavad. “Praegu ei oska öelda ka tööd saavate inimeste arvu, kuid loomulikult ei jätka sellises mahus” rõhutas Lausing. Kokku töötas Tamsalu Veskites 180 inimest.

Lausing pidas positiivseks tõika, et nüüd kaob ära pikaks veninud kohtuvaidlus Tamsalu Veskitega. “See lõputu kemplemine oli täiesti mõttetu ja häiris igapäevatööd,” tähendas ta. Üleval olnud paar-kolm kohtuasja lõpetatakse poolte kokkuleppel.

Vaidlus algas sellest, et Tamsalu Veskite juhi Aadu Jaansoo arvates ostis Tiigi Keskus ebaseaduslikult nende territooriumil asunud kaks vilja elevaatorit.